Диетата "Калорийни цикли" дава резултати

Лятото все повече приближава и диетите, които са на мода, все повече се множат. Сега своята популярност набира хранителният режим „Калорий цикли“, който действа на принципа промяна в бро

2012-03-05 16:03:00
Диетата

Лятото все повече приближава и диетите, които са на мода, все повече се множат. Сега своята популярност набира хранителният режим „Калорийни цикли", който действа на принципа промяна в броя на приетите калории, като по този начин държа организмът "stand by".

 

Диетите потискат производството на хормона, който регулира апетита. Колкото повече се произвежда лептин, толкова по-ускорен е нашият метаболизъм, когато намалее неговото производство метаболизмът ни се забавя и започва да ни се яде по-често.


При диетата „Калорийни цикли" първите 4-5 дни трябва да се приемат около 1 700 калории дневно, а след това приемът се увеличава до 2 000 калории. След това цикълътсе повтаря – 4-5 дни около 1 700 калории, следващите 4-5 дни около 2 000 калории.

 

Задължително е да включите към менюто си масло от ленено семе, което активира производството на лептин и притъпява желанието да консумирате вредни за талията ви храни.

 

Някои хора имат слаба воля и не умеят да пазят диета, затова са решили да се разделят с излишните килограми като два дни се хранят нормално, а един ден са на някаква диета. Този режим е много грешен, защото води до качване на килограми и се използва основно от културистите. Затова никога не си позволявайте да ядете, каквото поискате в два последователни дни, защото това веднага ще се отчете на кантара.

 

Като всяка диета и тази има своетопримерно меню, към което може да се придържате, ако ви е трудно сами да решавате какво да консумирате. За закуска е подходящо да изядете купа със зърнена закуска, разбъркана с обезмаслено кисело мляко и да изпиете фреш от портокал/грейпфрут. За обяд или вечеря може да хапнете пилешка пържола/риба на скара със задушени зеленчуци и някакъв плод. Ако сте любители на алкохола може да си позволите една чаша вино.

 

Важното при тази диета е да консумирате основно нискокалорична, нисковъглехидратна и бедна на мазнини храна шест поредни дни, на седмия ден може да консумирате всякакви забранени храни, но в разумни количества. Първите няколко „гала" дни сигурно ще се тъпчете, защото знаете, че през следващите шест дни няма да имате право на вкусотии, но с времето ще усетите как сами нямате желание да се храните излишно и с вредни храни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
justasmile
преди 12 години

лооолл 0.о 1700-2000 кал?? наистина, дори когато не съм на диета гледам да приемам максимум 1200??? лол.

peace94
преди 12 години

Нормалното на ден е 2000-2200 ккал, естествено зависи от пола, теглото и начина на живот

brutaLxxbunny
преди 12 години

Как така 1700 ккал?! Че аз гледам на ден да не приемам повече от 1600 и това, когато не съм на диета :Х


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия